Seuran nuoret onnistuivat Ungissa

4.8.2024

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kisattiin tuttuun tapaan Ungdomens 10milassa, eli ”Ruotsin Nuorten Jukolassa”. Kisa juostiin tänä vuonna Fotskälissä, joten reissun aikana matkustettiin yhteensä 1280km, joista 360km Suomessa ja 920km Ruotsissa. Onneksi saimme bussiin mukaan Kooveen joukkueen ja hyvässä seurassa kilometrit vilahtivat nopeasti.

Viestissä on kaksi sarjaa HD14-sarja, jossa tänä vuonna kisasi 80 joukkuetta sekä HD20-sarja, jossa oli mukana 78 joukkuetta. Kangasala SK:lta matkaan lähti 16 nuorta ja viisi aikuista ja saimme yhden joukkueen kumpaankin viestiin.

Kisakeskus lähestyy.
Kaikki joukkueet toivotetaan tervetulleiksi kisaan. Suomi on vaikea kieli.

Perjantaina 2.8. iltapäivällä juostiin HD14 viesti, jossa seuran nuorilta nähtiin huippusuoritus. Jo ensimmäiseltä osuudelta joukkue tuli vaihtoon sijalla 15. Toisen osuuden jälkeen Kangasala SK oli jo sijalla 7 ja sijoitus pysyi samana myös kolmannella osuudella. Tässä vaiheessa viestiä kannustusjoukkojen kurkku oli karhea kannustamisesta ja peukalo hellä tulospalvelun päivittämisestä. Viimeisellä osuudella kärkeä otettiin kiinni yli puolitoista minuuttia ja maaliin tultiin sijalla 8, mikä oli parhaana suomalaisjoukkueena loistava!

Palkinnot kädessä on helppo hymyillä! HD14 joukkuessa juoksivat ensimmäisellä osuudella Saini Kuikko, toisella osuudella Väinö Pusa ja Matias Mäkelä, kolmannella osuudella Eeva Wirola ja Aino Liuha sekä ankkurina Eino Liuha.
Kannustusjoukot päivittävät tulossivua ja odottavat tietoa väliaikarasteista viestin edetessä. Kuva: Mikko Eskola.

Isojen viesti juostiin lauantaina aamuyöstä klo 02:45 alkaen ja neljä ensimmäistä osuutta juostiin pimeässä. Aloitusosuuden jälkeen joukkue oli sijalla 11 ja toisen osuuden jälkeen sijoitus oli huikea 7. Lauantaina aamuyöstä SK:n leirissä kävikin jo kova kuhina, kun viestiä jännitettiin yhdessä aamun valjetessa. Seuraavan kahdeksan osuuden aikana matkalle osui kuitenkin myös muutama vaikeampi rastiväli, huonompi reitinvalinta, kaatuminen ja tuntemattomaksi jäänyt eläin (asianomainen epäilee joko peuraa tai villisikaa) ja joukkueen loppusijoitus oli 31. Kaikilta juoksijoilta oli kuitenkin lisäksi hienoja onnistumisia ja hyviä suorituksia, joten kovassa viestissä sijoitukseen voi olla enemmän kuin tyytyväinen.

HD20-viestijoukkue valmiina kisaan. Viestin aloitti Topi Hyytiäinen, toisella osuudella Vilma Liuha, kolmannella Matias Kuikko ja neljäntenä Mia Sipilä. Viidennellä parallel-osuudella juoksivat Susanna Malaska, Saini Kuikko ja Eino Liuha. Viestin viisi viimeistä osuutta juoksivat Voitto Backman, Aaro Hämäläinen, Vilma Mustonen, Eero Sallinen ja Tuuli Jormanainen.

Reissusta jäi käteen loistavia yksilösuorituksia, tunteja univelkaa ja valtava määrä mahtavia muistoja. Kiitos Teemulle matkan järjestämisestä ja kiitos Sannalle, Cafe eSKo toimi loistavasti. Erityiskiitos seuran mahtaville nuorille, ilman teitä ei olisi tätä matkaa järjestetty!